0738642726
Selectează o Pagină
Transponderul (cipul)conține un micro-cip electronic încorporat în partea din fata a chei, motiv pentru care unii oameni le numesc chei cu cip. Scopul de bază al sistemelor de chei cu transponder este de a elimina furtul auto și, prin urmare, este esențial pentru sistemul de securitate al mașinii dvs. sau pentru sistemul antifurt. Sistemul de cheie auto de astăzi este format din cheia cu chip, inelul antenei (bobina de inducție) în jurul contactului, computerul mașinii dvs. (ECM – Motor Control Module) și imobilizatorul.

Odată ce o cheie programată este introdusă în contact și rotită în poziția ON, inelul antenei trimite un semnal prin frecvență radio. Cipul transponder va absorbi acea energie și va trimite înapoi un semnal de frecvență radio (codul de identificare) către inelul antenei. Inelul antenei trimite codul de identificare catre computerul mașinii. Dacă codul de identificare din cheie se potrivește cu codul de identificare din memoria computerului, dispozitivul de imobilizare este dezactivat și vehiculul va porni.

Martorul din bord al mașinii se va stinge odată ce cheia a fost recunoscută. Dacă indicatorul luminos de securitate clipește, înseamnă că computerul mașinii nu recunoaște codul de identificare din cheie și mașina nu va porni. În acest caz, soluția tipică este să apelați un lăcătuș pentru a tăia și programa o nouă cheie.

In unele vehicule, încercarea de a folosi o cheie neautorizată sau „nesecvenționată” determină ca vehiculul să activeze o condiție de pornire fără timp de pornire și, în unele sisteme extrem de avansate, chiar să utilizeze comunicațiile prin satelit sau telefonul mobil pentru a avertiza o firmă de securitate că o încercare neautorizată a fost făcut pentru a codifica o cheie.
În mod coincidente, aceste informații sunt adesea înregistrate în ECU moderne pentru automobile, care pot înregistra multe alte variabile, inclusiv viteza, temperatura, greutatea șoferului, localizarea geografică, poziția accelerației și unghiul de înclinare. Aceste informații pot fi utilizate în timpul investigațiilor de asigurare, al cererilor de garanție sau al depanării tehnice.

TRANSPONDERE / CIPURI necesare pentru fiecare marca in parte :